lördag 31 december 2011

Du är medskapare av dig själv och ditt liv



Många människor ligger och summerar vardagen innan de ska sova och tyvärr hamnar fokus ofta på tråkigheter. Frustration, ilska, oro med mera produceras kring situationer som varit eller som förmodas komma. En del är nedlåtande mot sig själva och sina insatser, vilket enbart leder till en försvagad självbild. Alla dessa tankar följer sedan med in i det undermedvetna när sömnen inträder och därmed impregneras lägre nivåer av det medvetna med detta. Därmed följer denna programmering med oss undermedvetet när nästa dag sedan följer och vi möter det vi skapat i tankarna. Oss själva och livssituationer. Med tankar följer ett visst ansvar som få reflekterar över.

Så prova detta istället om du tillhör dom som passar in på ovanstående tankesätt: tänk dig själv som den person du önskar vara. Gör bilden så tydlig du kan och känns hur fantastisk bra det känns! Du känner dig kraftfull, säker, lycklig, energisk eller vad du nu önskar. Bry dig inte om hur du kom dit, bekymra dig inte om vägen fram utan ha endast bilden av den du vill vara i sinnet och gör den så levande som möjligt. Se dig själv som en strålande person med de egenskaper du önskar. Skapa en inre bild med detaljer, färger och känslor. Ägna fem minuter strax innan du somnar åt sådana tankar så programmerar du ditt undermedvetna med de bilder du vill ska bli verklighet. När du gjort detta var kväll en tid så blir det som du visualiserade. Låter det underligt? De bilder du har av dig själv i dag är också en programmering som du fått i dig sedan barnsben via "livet". 

Ovanstående metodik är enbart ett aktivt förfaringssätt som ger dig andra bilder än de som omvärlden gett dig. Framgångsrika idrottare använder sig av liknande metoder och andra människor som strävar efter vissa mål. Observera att du inte ska tänka "jag vill ditt eller datt" för då skapar du en situation där du lever i avsaknad av det du önskar. Ex: du tänker "jag vill ha mer pengar" och då skapar du livssituationen där du lever i ett tillstånd där du vill ha mer pengar - viljan manifesterar en avsaknad. Du ska tänka att du redan är i målet, du har pengarna så skapar du det önskar. Alltså du väljer det du vill ha!

Och det går lika bra att framkalla bilder av hur du vill att ditt liv ska gestalta sig - du kanske vill få ett nytt jobb, nå framgång inom något område, finna kärleken. Pröva detta, se dig på ditt nya jobb! Ditt liv, den du blir är produkter av vad du tänker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar